Over deze website

Deze website is een persoonlijk weblog (in de vorm van een online magazine) waarbij de De Club Vin Rouge dient als "aankleding".

De "Société de Club Vin Rouge" is speciaal voor deze website verzonnen en bestaat in werkelijkheid dus niet!

De Club Vin Rouge zoals op deze site voorgesteld heeft ook nog nooit bestaan. Er is geen sociëteit in de bossen bij Mierlo, je kunt er geen lid van worden en alles wat je op deze site vindt onder het kopje "De Club" is slechts de uitwerking van een fictief concept en dient als "kapstok" voor het persoonlijke weblog CVR Magazine.

Ontstaansgeschiedenis

De naam Club Vin Rouge is niet uit de lucht komen vallen en heeft natuurlijk wel een ontstaansgeschiedenis. In 1995 kwamen drie vrienden uit het Brabantse Mierlo enkele keren bij elkaar om onder het genot van één of meerdere flessen rode wijn aangevuld met oude kaas en gerookte vis tot diep in de nacht te filosoferen en discussiëren over de grote en kleine zaken in het leven. Op één van de avonden ontstond het idee om deze bijeenkomsten een naam te geven en niet veel later was de "Club Vin Rouge" geboren. Rond 2004 is de naam "Club Vin Rouge" weer van stal gehaald bij het opzetten van deze website waarin het concept van de traditionele Engelse gentlemens clubs werd uitgewerkt, met als doel een website te maken waarin informatie werd verschaft over diverse onderwerpen die de oorspronkelijke (3) leden van de club aanspraken. In de jaren die volgden is de website uitgebouwd tot de site die het nu is.

Het wapen

Het wapen van de Club Vin Rouge is afgeleid van het wapen van de Graaf de Bleuville. Dit wapen werd ontworpen door Syd Cain.
© Metro-Goldwyn-Meyer Studios inc, and Danjaq. LLC. All rights reserved
Syd Cain was de Production Designer van de James Bondfilm On Her Majesty's Secret Service uit 1969. In deze film wil Ernst Stavro Blofeld aantonen dat hij directe afstammeling is van familie De Bleuville en als voorschot hierop gebruikt hij al het familiewapen.
© Metro-Goldwyn-Meyer Studios inc, and Danjaq. LLC. All rights reserved
Het wapen van Blofeld is op een aantal punten aangepast om het te laten passen bij de Club Vin Rouge. Zo werd het schild vervangen door een blauw schild met daarop in goud het CVR logo. Het varken op de bergtop is verwijdert, net zoals het motto "Arae et foci". Dit motto betekent trouwens letterlijk als "(t)huis en haard".
Het wapen van Société de Club Vin Rouge

De ontwikkeling van de site door de jaren heen

 • December 2000

  De website van de Club Vin Rouge is ontstaan uit één enkele HTML pagina (zie hierboven). Deze pagina was bedoeld als een soort van "startpagina". Op deze pagina stonden een aantal links naar interessante websites, alsmede aanvullende informatie die nuttig was in het dagelijkse werk van degene die deze pagina gebruikte. Deze oerversie van de huidige website was puur voor eigen gebruik en heeft nooit "online" gestaan.
 • November 2004

  Op 30 november 2004 werd de domeinnaam ClubVinRouge.nl vastgelegd en ging de oerversie van deze website in de lucht. Deze website werd geschreven in PHP met behulp van de freeware HTML editor PSPad. Helaas zijn van deze site geen screenshots meer beschikbaar.
 • Augustus 2009

  In het begin zijn er geen printscreens gemaakt van de website. Dat is jammer, maar ook niet gedane zaken nemen geen keer. In 2009 kwam daar verandering in. De site had toen inmmiddels structuur. Er waren al verschillende secties uitgewerkt die er nu nog steeds zijn zoals De Club, CVR Magazine en Leeszaal. Het ontwerp maakte gebruik van een nieuw fenomeen binnen CSS en dat was transparantie en de mogelijkheid om een achtergrond "op te blazen" tot de hoogte en breedte van de browser.
 • September 2009

  Een poging om de website een beetje de look en feel van een speelfilm te geven. Daarom werd de website in een letterbox weergegeven. Hiervoor werd een speciale header en footer gemaakt die niet zwart waren, maar in British Racing Green waren uitgevoerd.
 • Oktober 2009

  Na de zware tonen van British Racing Green werd het tijd voor een wat meer rustiger design. Hierbij werd ook de dubbele menubalk geïntroduceerd. Hiermee kon je direct door naar een specifieke subpagina. De handtekening onderaan de "brief" is natuurlijk van de voorzitter, maar in werkelijkheid is hij van de scrhrijver Henry James.
 • November 2009

  Het lichte design wordt verder doorgevoerd door het zoekscherm te integreren in de pagina in een aparte kolom. De menubalk krijgt een achtergrond waar het kasteel in panorama te zien is. Ook het logo is in lichte tinten op de menubalk aanwezig.
 • December 2009

  De kolom links van de hoofdpagina krijgt meer inhoud doordat de hoofdrubrieken van CRV Magazine hierin opgenomen worden.
 • Januari 2010

  De witte achtergrond wordt vervangen door een donker grijze achtergrond. Dit is om de site een meer exclusief karakter te geven. Het logo heeft nu goud-oranje kleur en lijkt op een stukje te staan dat uit de menubalk is "geknipt". De inspiratie hiervoor werd opgedaan bij de nieuwe huisstijl van de Nederlandse overheid.
 • Maart 2010

  De kolom aan de linkerkant is verdwenen en de items van deze kolom komen onderaan de pagina te staan. De zoekvelden komen in de menubalk.
 • Mei 2010

  De hoofdpagina krijgt een nieuw kader waardoor het lijkt alsof het tekst op een stuk papier is. De schaduweffecten worden bereikt met verschillende diktes van de randen aangezien CSS schaduw nog niet door de dan gangbare browsers ondersteund wordt.
 • Juni 2010

  Een fris nieuw design waarbij de hoofdpagina is geïnspireerd door de lay-out van "de" Linda.. De achtergrond en menubalk proberen het idee te geven dat er diepte zit en er wordt geëxperimenteerd met reflexie.
 • Juli 2010

  De achtergrond geeft met behulp van kleurverloop het idee van diepte en glans. Nieuw aan dit design zijn de labels rechtsboven waarmee een submenu geopend kan worden.
 • Augustus 2010

 • September 2010

 • November 2010

 • Januari 2011

 • Juni 2011

 • September 2011

 • December 2013

 • April 2014

 • Mei 2014

 • Juni 2014

 • Juli 2014

 • Augustus 2014

 • Februari 2015

  Eerste versie die gemaakt is met behulp van Polymer. Hiermee werd de site geschikt gemaakt voor mobiel gebruik vanuit het principe "Mobile first". Buiten de lay-out was het menu aan de linkerkant de belangrijkste wijziging. Wanneer bekeken op een klein schem (mobiele telefoon) blijft dit menu verborgen zodat er meer ruimte is voor content.
 • Augustus 2015

  Tweede versie van de site gemaakt met behulp van Polymer. Belangrijkste wijziging is de presentatie van de artikelen in CVR Magazine. Vanaf nu wordt het eerste artikel groot weergegeven om meer in het oog te springen en daarna wordt de kaart steeds kleiner.
 • September 2015

  Door het gebruik van Polymer was de website zwaar geworden, waardoor het laden van de pagina te veel tijd kostte. Daarnaast werden de voordelen van Polymer maar ten dele benut. De belangrijkste reden om Polymer in te zetten was de ondersteuning van Material Design. Dit is echter ook te realiseren met het veel lichtere MaterializeCSS. Vandaar dat de website opnieuw is opgebouwd met behulp van MateralizeCSS en Polymer is verwijdert.
 • Oktober 2015

  Een paar kleine aanpassingen in het ontwerp. Het menu rechtsboven is verdwenen omdat het ook al terug te vinden is het in het linker hoofdmenu. Verder zijn de kleuren iets beter op elkaar afgestemd en is het kasteel weer terug achter het logo, maar dan in grijstinten. De hoofdpagina van de Club is wel helemaal aangepast.
 • Januari 2016

  De hoofdpagina van CVR Magazine heeft drie tabbladen gekregen. Hiermee kun je kiezen voor de artikelen die het laatste gewijzigd zijn, de artikelen die het laatst zijn toegevoegd en de meest populaire artikelen.
 • Maart 2016

  De Leeszaal is een al jaren de plek waar RSS-feeds van verschillende interessante websites wordt samengebracht. Dit gebeurde op de achtergrond altijd met behulp van een 'eeuwenoude' php-programma MagpieRSS. Dit programma werkte bij sommige RSS-feeds niet goed. Vandaar dat we overgestapt zijn naar SimplePie. Dit programma gaf ook de mogelijkheid om de beginpagina aan te passen. Vanaf nu zie de berichten van verschillende RSS-feeds door elkaar gerangschikt van nieuw naar oud. De layout van de berichten is hierop aangepast. Bij de artikelen is de functie van de zwevende knop rechtsonder op de pagina aangepast. In het verleden kwam je via deze knop bij links naar aan het artikel gerelateerde video's, kon je het artikel delen op facebook, een willekeurig artikel openen en terug naar boven. Met de nieuwe knop kun je het artikel niet alleen delen via Facebook, maar ook via Twitter, Google Plus, Whatsapp, Pinterest en e-mail. De knop om de aan het artikel gerelateerde video's te openen is nu bovenaan het artikel geplaatst.Voor de pictogrammen wordt gebruik gemaakt van het Material Design Iconic Font.

  Ten slotte worden cards in artikelen met behulp van het JavaScript Mansonry netjes onder elkaar gezet, zonder te veel ruimte tussen de cards.
 • Augustus 2016

  Bij de artikelen in CVR Magazine zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:
  • De achtergrondafbeelding heeft een parallax effect gekregen en is wazig gemaakt, zodat het lijkt dat hij verder naar achteren ligt dan het artikel zelf.
  • De grijze achtergrond wordt links en rechts zichtbaar op een groot scherm voor een betere leeservaring.
  • De titel van het artikel staat op een donkere en doorzichtige achtergrond en wordt van het artikel gescheiden door een lijn in een accentkleur die per artikel verschillend is. Deze kleur wordt afgeleid van de achtergrondafbeelding.
  • De knop voor (aan het artikel gerelateerde) video's staat nu in het midden in voornoemde accentkleur.
  • De pictogrammen om het artikel te delen met anderen zijn verhuisd van de zwevende knop (rechtsonder) naar een balk onderaan het artikel. Deze balk is ook weer in voornoemde accentkleur.
  • De zwevende knop (rechtsonder) heeft alleen nog maar de functie om terug naar boven te scrollen
 • Mei 2017

  In de Mediatheek staan al jaren verwijzigingen naar televisieprogramma's die je via Uitzending Gemist kunt terugkijken. Er was daarnaast ook een sectie met een lijst met interessante films. Deze lijst is nu aangepakt en er is een nieuwe sectie met televisieseries toegevoegd. De series en films worden nu ook voorzien van een beoordeling en als zodanig gesorteerd. De afbeeldingen van series en films zijn (grotendeels) afkomstig van The Movie DB. In de sectie Radio kun je kiezen uit een geselecteerd aantal radiostations om te beluisteren.
 • Oktober 2017

  Het aantal films, series en documentaires in de Mediatheek is zo groot geworden dat er andere manier van sortering en filtering nodig was. Vandaar dat de layout van sectie films, series en documentaires geheel is vernieuwd. Je kunt nu de films filteren op waardering, acteur, regiseur of verzameling films (zoals bijvoorbeeld James Bond of Star Wars). Daarnaast kun je bij de films een overzicht krijgen van de films die vandaag en morgen op TV vertoond worden. Vervolgens krijg je de films te zien die aan de selectie voldoen. Deze films kun je vervolgens sorteren op alfabet, speelduur/afleveringen, datum van uitgifte en waardering. Wanneer je op een film klikt krijg je de details van deze film te zien zoals een trailer en een korte beschrijving. Onderaan staan links naar websites om meer informatie over de film te krijgen of om de film te streamen, downloaden, kopen etc.
 • November 2017

  Op de site krijgen de artikelen in CVR Magazine steeds meer de overhand. Daarom krijgt de site voornamelijk de titel 'CVR Magazine' in plaats van 'Société de Club Vin Rouge', wat eigenlijk ook alleen maar de fictieve "kapstok" is waaraan CVR Magazine is opgehangen.
  Om CVR Magazine meer te laten spreken is ook de startpagina aangepast. Werd in het verleden (zie januari 2016) het eerste artikel over de hele breedte getoond en vervolgens de andere artikelen in een (steeds) kleiner formaat, nu is het eerste artikel nog steeds wel groot, maar een slag kleiner zodat er in eerste instantie meer artikelen zichtbaar zijn. Om de artikelen netjes op elkaar te laten aansluiten wordt gebruik gemaakt van het javascript Mansonry. Daarnaast zijn de 'cards' voorzien van een bijpassende kleur, terwijl deze voorheen allemaal een witte achtergrond hadden.
  Om dit mogelijk te maken is het PHP-script dat deze pagina opbouwt geheel herschreven en doordat er door de jaren heen veel code overbodig is geworden is het script ook aanzienlijk ingekort.
 • Augustus 2018

  Google heeft Material Design 2.0 gepresenteerd. Wat hierbij opvalt is dat er steeds meer voor een witte en schonere lay-out wordt gekozen. Dit is ook op bij CVR Magazine doorgevoerd. Daarnaast is het logo van CVR Magazine prominenter op de pagina geplaatst om zo het merk meer zichtbaar te maken.
  In het motto van less-is-more wordt het menu ook op een desktop niet meer getoond, maar moet worden geactiveerd via het 'hamburgermenu'. Om bezoekers te helpen de rubrieken van CVR Magazine te vinden zijn deze terug onder het logo. Een andere lang gekoesterde wens was het aanpassen van het contactformulier. Om te voorkomen dat robots gingen spammen, werd tot nu toe gebruik gemaakt van SecureImage. Een eeuwenoude techniek die je een combinatie van raar geschreven letters en cijfers liet overschrijven. Dit systeem was soms lastig om te lezen, maar inmiddels ook te kraken. Vanaf nu hoef je alleen nog maar een vinkje te plaatsen om de Captcha (Completely Automated Public Turingtest to tell Computers and Humans Apart) uit te voeren. Dit werkt met reCAPTCHA van Google.
 • September 2018

  Als service voor de lezer wordt bij elk artikel aangegeven hoeveel tijd het ongeveer zal kosten om het artikel te lezen. Dit wordt berekend door het aantal woorden (str_word_count) in het artikel te delen door 200 en dan af te ronden naar beneden (floor). In 2017 is de mediatheek stevig onder handen genomen waarbij de focus verschoof van televisieprogramma's naar films, series en documantaires. Daar zijn nu de kijktips aan toegevoegd. Wanneer je de Mediatheek opent dan krijg je vanaf nu alle films, documantaires en series te zien die vandaag op tv zijn of via Netflix te bekijken. Standaard krijg je alleen de items te zien waarvan CVR Magazine aangeeft dat je die echt gezien moet hebben (of een 'zeer goed' beoordeling hebben gekregen), maar dat kun je aanpassen met de filter rechtsboven. Ook de lay-out van de rubrieken onderaan de pagina zijn aangepast van een lijst naar zogenaamde chips.