In Amsterdam is
Patisserie Holtkamp een begrip. Deze Patisserie is in 1969 gestart door Cees Holtkamp, een traditionele banketbakker met een indrukwekkende staat van dienst, die zijn kunde heeft aangewend voor het schrijven van het boek
De Banketbakker waarin 300 recepten zijn opgenomen, waaronder het recept voor cantuccini.
22 mei 2013 1 min. leestijd
Boodschappen
- 100 gram ongepelde amandelen
- 125 gram bloem
- 125 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eieren
- Snufje zout
Verwarm de oven voor op 160°C. Hak de amandelen in grove stukken. Kneed de bloem, suiker, zout, vanillesuiker, bakpoeder en één ei tot een deegrol van ongeveer 40cm breed. Voeg de gehakte amandelen gelijkmatig onder het deeg en verdeel het deeg in vier gelijke stukken.
Rol de deegstukken uit tot ze net zo breed zijn als het bakblik. Leg de deegrollen op de bakplaat en bestrijk deze met de helft van een geklust ei. Bak de rollen in 20 minuten gaar. Haal de bakplaat van uit de oven en snijd de rollen binnen 3 minuten (om het uitharden voor te zijn) in stukken van ongeveer 1cm breed.
Leg de cantuccini terug op de bakplaat en plaats deze nog 20 minuten terug in de oven op 130°C.
Dit artikel verscheen 11 jaar geleden voor het eerst. Mocht je onverhoopt een onvolkomenheid zien, neem dan contact met ons op door middel van onderstaande knop.
Mail de redactie