keyboard_arrow_up

De Sociëteit

Sinds 2005 beschikt de Club Vin Rouge over haar eigen sociëteit, gelegen op het het bosgebied 'Molenheide' tussen het Brabantse Geldrop en Mierlo.

Molenheide

Omstreeks 1919 werd werd op Lustoord Molenheide een vliegveldje geopend; het eerste in deze streek. Op dit vliegveldje vonden vliegshows en demonstraties van parachutisten plaats, terwijl men tegen een geringe vergoeding ook rondvluchtjes kon maken. Dergelijke attracties waren in die tijd iets heel bijzonders en trokken duizenden mensen van heinde en verre.

Lido

Rond 1922 werd op het landgoed het restaurant Lido gebouwd. Het was gelegen nabij het Galgenven. Later volgden ook attracties, waaronder uitspanningen en een kabelbaan naar het eilandje in het Galgenven. Op het Galgenven kon men watersporten en in de winter schaatsen.
  • Ingang aan Geldropseweg
Een en ander bleek echter te groots opgezet en mede door de economische crisis van de jaren '30 ging het lustoord failliet. Een doorstart had geen resultaat en uiteindelijk werd het vliegveldje, evenals de rest van het gebied, beplant met dennenbos in het kader van de werkverschaffing en om mijnhout te produceren voor de Zuid-Limburgse steenkoolmijnen. Het restaurant bleeft echter bestaan.

In 1940 werd het restaurant eigendom van de NV Van Doorne's Aanhangwagenfabriek (DAF), nadat de vorige eigenaar, de Eindhovense makelaar Van der Meeren, het te koop had aangeboden. Tijdens de oorlog, maar ook daarna bleef het restaurant geopend, maar in 1961 moet het restaurant wegens gebrek aan klandizie definitief haar deuren sluiten.
Landgoed Molenheide in 2003, voor de bouw van het kasteel

Nieuwbouw

Toen de Club Vin Rouge het pand in 2003 kocht, bevond het restaurant zich in een deplorable staat. Het was zo erg dat het met een renovatie niet rendabel te maken was. Vandaar dat het restaurant gesloopt werd om plaats te maken voor nieuwbouw. Besloten werd om een exacte kopie van het zeventiende eeuwse kasteel van Cheverny te bouwen nabij het Galgeven. De keuze voor het kasteel van Cheverny werd ingegeven omdat model stond voor Kasteel Molensloot in de avonturen van stripheld Kuifje.
Kasteel Molensloot
Bij de bouw werd gebruik gemaakt van de orginele bouwtekeningen van het kasteel uit de Franse Louire, waarbij wel enkele functionele aanpassingen zijn doorgevoerd. Zo werd aan de achterkant van het kasteel een ingang voor auto's gemaakt zodat deze toegang krijgen tot garage die in het souterrain ondergebracht is. Op de begane grond zijn de ruimtes nagenoeg gelijk gebleven. Een grote uitzondering hierop vormt de bioscoop die in rechtervleugel ondergebracht werd en waarvoor het oorspronkelijke ontwerp is aangepast.
De situatie na de bouw van het kasteel
Op de eerste etage is de grootste aanpassingen ten opzichte van het origineel doorgevoerd. De opvallendste wijziging is het vervallen van de koningszaal. Hiervoor in de plaats zijn de Royal Gleneagles Suite en de Sachter Wien Suite gekomen. Verder is er een sportcentrum ingericht met aansluitend de Ritz Paris Suite en de Adlon Berlin Suite.

Begane grond

1. Ontvangsthal
2. Restaurant
3. Bioscoop
4. Garderobe
5. Grote salon
6. Galerij
7. Auditorium (kleine salon)
8. Bibliotheek
9. Leeszaal

Eerste etage

10. Trappenhuis
11. Wapenzaal
12. Royal Gleneagles suite
13. Sacher Wien suite
14. Reisbureau
15. Thuisservice
16. Galerij
17. Sportcentrum
18. Ritz Paris suite
19. Adlon Berlin suite

Souterrain

20. Trappenhuis
21. Keuken
22. Wijnkelder
23. Garage

Restaurant

De sociëteit beschikt over een hoogwaardig restaurant waar leden samen met gasten in stijl kunnen dineren. In de keuken wordt met ambitie en enthousiasme gewerkt aan eigentijdse en orginele gerechten waarbij veel inspiratie wordt opgedaan in de Italiaanse keuken.

De menukaart bestaat uit dagverse, seizoensgebonden producten. De menu’s verschillen daardoor van dag tot dag.

In de rubriek Koken in CVR Magazine worden regelmatig recepten uit eigen keuken gedeeld. Kijk daarnaast in onze leeszaal een onder het kopje Eten.

Bioscoop

In de rechtervleugel een hypermoderne bioscoop ingericht. Deze bioscoop beschikt over 40 luxe fauteuils van waaruit genoten kan worden van de films op een groot scherm.
De geluidsinstallatie is in staat om Dolby Digital, DTS en THX geluid ten gehore te brengen via een state of the art 5.1 surround geluidsinstallatie met 5 speakers achter het scherm: links (1), rechts (5), center (3) en twee subwoofers (2 en 4). Het surround effect wordt compleet gemaakt met 12 surround speakers die links, rechts en achter de kijker zijn geplaatst (6).
De enthousiaste groep van filmfans onder onze leden schrijft onder de rubriek Kijken regelmatig artikelen in CVR Magazine, waar diverse wetenswaardigheden over film worden besproken.

Auditorium

In de oorspronkelijke kleine salon is het auditorium ondergebracht. Hier is een uitgebreide collectie geluidsdragers beschikbaar.
De beheerder van de fonotheek behandelt in de rubriek Luisteren in CVR Magazine regelmatig een muziekaal onderwerp.

Wijnkelder

De wijnkelders van de club zijn gevestigd in het souterrain van de sociëteit. Hier wachten onze vermaarde wijnen in een ideale temperatuur en een volmaakte ruimte in alle rust op hun presentatie aan onze leden. Om de atmosfeer in de wijnkelder optimaal te kunnen bewaken is deze kelder uitsluiten toegankelijk voor de dienstdoende sommelier. In de rubriek Drinken in CVR Magazine geven onze sommeliers uitleg over verschillende wijnen en overige dranken en daarnaast houden ze onder het kopje Vinologie een lijst met verklaringen bij van de meest gebruikte termen binnen de vinologie.

Garage

Bij de bouw van de sociëteit is een groot deel van de kelder ingericht als garage. Hierin is plaats voor 15 personenauto's en één van onze drie medewerkers die in vaste dienst zijn van de Club zijn graag bereid uw auto in onze garage te parkeren en desgewenst weer voor te rijden. Deze vorm van valetparking is bij de service van de Club inbegrepen evenals de mogelijkheid om uw automobiel geheel te laten reinigen of een kleine beurt te laten uitvoeren in de werkplaats van onze club die in een bijgebouw achter de sociëteit gevestigd is. In deze werkplaats kan ook de restauratie van uw oldtimer plaats vinden. Wanneer u dat wenst kan dit geheel door de medewerkers van de Club gebeuren, maar wanneer u zelf de restauratie ter hand wil nemen is dit ook mogelijk. Onder het kopje Rijden op de website kunt u meer informatie vinden over verschillende bijzondere modellen of automerken.