CVRMagazine
Denken Dineren Drinken Eten Kijken Kleden Lezen Luisteren Reizen Rijden Schilderen Sporten Wonen Diverse
keyboard_arrow_up
Sacher Torte
8 juni 2017 | Eten
Marsepeintaart
24 april 2014 | Eten
Visuele tocht door De ontdekking van de hemel

In 1992 kwam De ontdekking van de hemel uit. in het boek beschrijft Harry Mulisch verschillende personen, plaatsen en objecten. Deze hebben we op een rijtje gezet om een beeld te scheppen.


27 januari 2019 | Lezen
Senna en zijn jaren bij McLaren

Op zondag 1 mei 1994 verongelukt Ayrton Senna da Silva tijdens zijn derde race bij Williams-Renault. In de jaren daaraan voorafgaand beleeft hij zijn grootste successen bij het team van McLaren. (foto: Formula1.com)


28 december 2018 | Sporten
De schilderijen uit De levens van Jan Six

In zijn boek "De levens van Jan Six" benoemt Geert Mak verschillende schilderijen. Een groot deel (52) van deze schilderijen zijn nu samengebracht en geven een blik op de uitgebreide collectie kunstwerken rondom de familie Six.


14 november 2017 | Lezen
Tribeca - Heeze

De volwaardige opvolger van het onvolprezen Boreas in Heeze.
(foto: Patrick Meis)


7 oktober 2017 | Dineren
Een reis door het Inferno van Dan Brown

In het vierde boek worden we door Dan Bron wederom meegenomen langs prachtige locaties en is er een centrale rol voor De goddelijke komedie van Dante. En passant wordt ook verschillende keren gerefereerd aan de avonturen van James Bond. Om het verhaal meer een gezicht te geven gaan we dieper in op hetgeen Brown beschrijft.


23 augustus 2013 | Lezen
Wonen in Loeswyck

In Mierlo heeft Kalliste in samenwerking met Planburo Brabant 115 woningen gerealiseerd in de vrije sector en de sociale sector.
Loeswyck is een uitbreiding van een bestaande woonwijk aan de rand van het dorp Mierlo. De uitbreiding kenmerkt zich door karakteristieke jaren dertig architectuur met bijzondere details, grote diversiteit in woningtypen, variatie in kleur-en materiaalgebruik en ruim opgezette kavels (388m2).


1 augustus 2012 | Wonen
Boreas - Heeze

Op 23 juli 2016 sloot Boreas haar deuren. Na 15 jaar geven Sonja en Nico het stokje over aan Jan en Claudia Sobecki. Dit artikel blijft een ode aan het restaurant, maar vooral aan Nico en zijn vrouw Sonja Boreas, die praktisch, nuchter en wars van culinaire duurdoenerij de heerlijkste gerechten op tafel toverden in een gezellige ongedwongen sfeer.


6 juni 2012 | Dineren
Loop je fit

In de film "Forrest Gumb" besluit Forrest op een dag om (voor geen bijzondere reden) te gaan lopen. En dat blijft hij doen tot hij op den duur bij een oceaan komt. Omdat hij niet verder kan, besluit hij om te draaien en weer terug te lopen en komt daardoor bij uiteindelijk bij een andere oceaan en draait nog een keer om en liep gewoon verder...


7 maart 2012 | Sporten
De garderobe van de smart casual man

De term Smart Casual kan de indruk wekken dat dit kleding betreft die men gebruikt wanneer men in de tuin aan het werken is, maar niets is minder waar. Smart Casual is kleding waarmee je altijd gekleed voor de dag komt.


7 december 2011 | Kleden
Svenska Aeroplan AktieBolaget (SAAB)

In 1937 start Svenska Aeroplan Aktiebolaget (SAAB) in Trollhättan als fabrikant van militaire vliegtuigen . Na de Tweede Wereldoorlog, lag de keuze voor het maken van auto's voor de hand. Immers met de opgedane expertise op het gebied van de luchtweerstand in de vliegtuigbouw had Saab een goede voorsprong in de automobiel wereld.


9 februari 2011 | Rijden
De feiten over Bond 25

Dit artikel wordt iedere keer bijgewerkt zodra er nieuwe feiten aan het licht komen over 25e James Bond-film. De roddels laten we zoveel mogelijk voor wat ze zijn.


16 februari 2019 | Kijken
Top restaurants in de omgeving van Mierlo

Rondom het Brabantse Mierlo zijn een opmerkelijke hoeveelheid top restaurants gesitueerd, die al jaren hoge ogen gooien bij de proevers van Michelin en het tijdschrift Lekker.


17 december 2018 | Dineren
Sabero - Roermond

Sonja en Nico Boreas beginnen helemaal opnieuw in Roermond (foto: foodbrigade.nl)


27 mei 2018 | Dineren
De Librije - Zwolle

Zonder twijfel de meest hoogstaande belevenis op het gebied van restaurant in combinatie met een hotel die je in Nederland kunt krijgen. (foto: De Librije)


24 maart 2018 | Dineren
Schoenen van de Brabantse familiebedrijven Van Bommel en Van Lier

Nederland kende in het verleden een zeer bloeiende leerindustrie. Deze is na nagenoeg geheel verdwenen. Wat over is gebleven zijn de twee merken Van Bommel en Van Lier die nog steeds op hun eigen manier hard aan de weg timmeren.


24 maart 2016 | Kleden
Oude kaas?

Hoe maak je van melk oude kaas en wanneer is kaas oud? Dat laatste blijft in sommige gevallen de vraag...


29 augustus 2014 | Eten