Société de
Club Vin Rouge


Société Club Vin Rouge

history

Oorsprong

De Société de Club Vin Rouge (CVR) werd in 1996 opgericht door een aantal sociaal liberalen uit Zuidoost-Brabant. Dit om in de gelegenheid te zijn om onder het genot van een goed glas rode wijn over de meest uiteenlopende onderwerpen te discussiëren.

Lees verder

account_balance

Nosce te ipsum

Letterlijk betekent het motto van de Club "Ken uzelf". Van daaruit willen onze leden een positive bijdrage levert aan zijn omgeving. Een lid streeft er naar een goed mens te zijn (bewust het goede te zoeken en te bevorderen) en iedereen waar mogelijk te helpen.

Lees verder

error_outline

Virtueel

De Club Vin Rouge zoals voorgesteld op deze site bestaat alleen virtueel op deze website. Alle overeenkomsten met de werkelijkheid berusten op zuiver toeval.

Lees verder

De Sociëteit

location_on

Locatie

In 2003 kocht de Club Vin Rouge het bosgebied "Molenheide" aan, dat in de bossen tussen Mierlo en Geldrop gelegen is. Het landhuis bevond zich in een deplorabele staat en werd gesloopt en vervangen door een nieuw accommodatie die in 2005 geopend werd. Vanaf die tijd beschikt de Club Vin Rouge over haar eigen sociëteit.

location_city

Gebouw

De nieuwe sociëteit is een exacte kopie van het zeventiende eeuwse kasteel van Cheverny (Frankrijk). Leuke bijkomstigheid is dat het kasteel van Cheverny door de tekenaar Hergé gebruikt is in de avonturen van Kuifje als inspiratie voor Kasteel Molensloot, de woonstede van Kapitein Haddock.

restaurant_menu

Faciliteiten

Op de begane grond bevinden zich de leeszaal en restaurant. In de rechtervleugel is de bioscoop ondergebracht. Op de eerste etage zijn het sportcentrum, een reisbureau en verschillende suites gesitueerd. De suites zijn allemaal verschillend. Elke suite is een kopie van een suite in beroemde hotels zoals het Sacher Hotel in Wenen en de Ritz in Parijs.

theaters

Mediatheek

De mediatheek is een online service die voorziet in links naar diverse interessante content op het internet. Er zijn twee hoofdgroepen. De eerste zijn een selectie televisieprogramma's die via Uitzending Gemist teruggekeken kunnen worden. De tweede groep betreft links naar filmpjes op bijvoorbeeld YouTube.

dashboard

Leeszaal

De leeszaal geeft een bloemlezing van wat er op diverse nieuwssites wordt geplaatst. Hier ben je met één druk op de knop weer helemaal up-to-date. Het nieuws is onderverdeeld in verschillende categoriën zodat je direct kunt inzoomen op een bepaald onderwerp.

help_outline

Over deze site

Er zijn een paar dingen die je moet weten over (de ontwikkeling van) deze website en de Club Vin Rouge in het bijzonder. Het belangrijkste om te weten is dat de Club Vin Rouge pure fictie is en in werkelijkheid niet bestaat. Deze website is "slechts" een weblog in de vorm van een online magazine.

Lidmaatschap

chrome_reader_mode

CVR Magazine

Speciaal voor leden en niet-leden wordt het online tijdschrift CVR Magazine gemaakt dat informeert over lifestyle, eten, kleding, films, gadgets, reizen en nog veel meer. Hieronder worden de laatste artikelen uit het magazine getoond.

Lees verder

card_membership

Privileges

Leden van de club hebben niet alleen onbeperkt toegang tot de sociëteit, maar genieten ook van de volgende privileges zoals een persoonlijke creditcard, gratis gebruik van het wagenpark van de club en de mogelijkheid om met een privé vliegtuig te reizen.

Lees verder

assignment_turned_in

Lid worden

Kandidaten moeten voorgesteld en gesteund worden door minimaal drie bestaande leden. Deze leden moeten de kandidaat persoonlijk kennen. Het lidmaatschap staat open voor zowel vrouwen als mannen.

Lees verder