CVRMagazine
Denken Dineren Drinken Eten Kijken Kleden Lezen Luisteren Reizen Rijden Schilderen Sporten Wonen Diverse
keyboard_arrow_up
Drie manieren om een espresso te zetten

Er zijn grofstoffelijk twee manieren om koffie te zetten. Aan de ene kant heb je de filterkoffie en andere andere kant espresso. Het laatste is koffie waarbij heet water onder druk door (vers) gemalen koffie wordt geperst en die kun je op verschillende manieren maken. Van ambachtelijk tot volautomatisch.


19 augustus 2018
De geschiedenis van Hertog Jan

Hertog Jan en Arcen lijken al eeuwen met elkaar verbonden. Dat is echter maar ten dele waar, zoals uit het verhaal achter de brouwerij mag blijken. (foto: Flickr)


5 juni 2017
Trappist van Orval

Tijdens een studiereis van twee van de leden van de club kwamen zij in het pitoreske en tevens idylische Belgische plaatsje Orval en de nabij gelegen abdij. Hier word een goddelijk trappistenbier gebrouwen. Tevens wordt daar een kaas geproduceerd die zijn gelijkenis niet kent.


28 mei 2017
Weizen, het verfrissende bier

Tegenwoordig wordt het traditionele pilsener bier op de markt steeds meer verdrongen door de speciale bieren. Vooral het traditionele frisse Weizenbier wint snel aan populariteit. Reden om eens wat dieper op dit bier in te gaan.
(foto: Wandersmann/pixelio.de)


17 september 2015
Het etiket ontleed

Goede wijn behoeft geen krans is het gezegde. Toch gaan we proberen uit te leggen wat er bedoeld wordt met een aantal termen die op het etiket van een fles wijn te vinden zijn. Als voorbeeld hebben we de voortreffelijke rode Bordeaux van het Château Peyrabon gebruikt.


3 april 2013
Tonic

Tonic is een koolzuurhoudende frisdrank met als kenmerkend ingrediënt kinine dat de bittere smaak levert. Tonic wordt veelal geserveerd met een schijfje citroen en een stamper om het citroensap eruit te persen in het glas. Als longdrink wordt het wel gemixt met gin tot gin-tonic.


6 februari 2013
Cognac, een introductie
8 augustus 2012
Whisky
2 mei 2012
Blue Mountain Koffie
23 november 2011
Madeira
22 december 2010
Moët & Chandon
15 december 2010
Helicave
10 november 2010
Dom Perignon
15 september 2010
Bollinger
8 september 2010
Château Mouton-Rothschild
1 september 2010