CVRMagazine
Denken Dineren Drinken Eten Kijken Kleden Lezen Luisteren Reizen Rijden Schilderen Sporten Wonen Diverse
keyboard_arrow_up
Schoenen van de Brabantse familiebedrijven Van Bommel en Van Lier

Nederland kende in het verleden een zeer bloeiende leerindustrie. Deze is na nagenoeg geheel verdwenen. Wat over is gebleven zijn de twee merken Van Bommel en Van Lier die nog steeds op hun eigen manier hard aan de weg timmeren.


24 maart 2016
De Italiaanse tas uit Nederland

In de jaren tachtig van de vorige eeuw was je het (kantoor)mannetje wanneer je met een attachékoffer van Samsonite rond liep. Die tijden zijn inmiddels allang voorbij. Nu je alleen een tablet of laptop nodig hebt om je werk te doen is een grote koffer niet meer nodig en is een leren tas stijlvoller en zelfs praktischer.


15 februari 2016
Omega Seamaster
8 januari 2015
De geuren van modehuis Chanel

Chanel N°5 is nog steeds één van de meest verkochte parfums ter wereld. Dit komt mede door Marilyn Monroe, die beweerde dat Chanel N°5 het enige was dat ze 's nachts in bed droeg.


21 juli 2014
Scheermesjes voor een eerlijke prijs

Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse man zich mateloos ergert aan de prijs van de scheermesjes en bijna de helft van hen gebruikt een scheermesje te lang. Daardoor wordt er onnodig met een bot mesje geschoren. Dat kan anders, dacht Rochdi Darrazi en ontwikkelde zijn eigen product onder de naam BoldKing.


29 juli 2013
Black Tie

Met Black Tie wordt een Smoking met een zwart strikje bedoeld. Een smoking was ooit een informeel velours jasje voor na het diner om bij het roken en het eten van kaas de kleding niet met rooklucht te laten doortrekken.


20 maart 2013
Onderhoud van uw schoenen

Voor het vervaardigen van goede schoenen wordt gebruik gemaakt van het mooiste en sterkste (kalfs)leder. Leder is een natuurlijk, 'levend' materiaal en vraagt een aangepaste verzorging.


20 juni 2012
Turnbull and Asser
14 december 2011
De garderobe van de smart casual man

De term Smart Casual kan de indruk wekken dat dit kleding betreft die men gebruikt wanneer men in de tuin aan het werken is, maar niets is minder waar. Smart Casual is kleding waarmee je altijd gekleed voor de dag komt.


7 december 2011
River Woods
13 juli 2011
Dale of Norway
22 september 2010