keyboard_arrow_up

De Italiaanse tas uit Nederland

In de jaren tachtig van de vorige eeuw was je het (kantoor)mannetje wanneer je met een attachékoffer van Samsonite rond liep. Die tijden zijn inmiddels allang voorbij. Nu je alleen een tablet of laptop nodig hebt om je werk te doen is een grote koffer niet meer nodig en is een leren tas stijlvoller en zelfs praktischer.
 15 februari 2016 2 min. leestijd

De onderneming

Sinds 2009 staat onderneming Travelteq BV ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam. Dit bedrijf houdt zich volgens de inschrijving bezig met het ontwerpen, ontwikkelen, productie alsmede de handel in en de distributie van koffers en aanverwante (reis) artikelen.
De onderneming is ontstaan toen entrepreneur Maarten van den Biggelaar, samen met een paar vrienden, ontdekte dat er behoefte bestond voor kwalitatief hoogwaardige en mooie tassen tegen een relatief lage prijs. Deze combinatie weet men te realiseren door de klant centraal te stellen en vanaf de keukentafel een product te ontwerpen en alle tussenschakels van de handel uit te schakelen. Vandaar de tassen alleen te koop zijn via de website.
Elke tas wordt met de hand gemaakt in Toscane en voor de productie wordt uitsluitend gebruik gemaakt van leer dat op een milieuvriendelijke manier wordt gekleurd.
Introductiefilmpje van Travelteq (foto: Travelteq)

De tas

Door de jaren heen hebben de jongens van Travelteq een breed assortiment aan tassen op de markt gebracht. Een van de meest traditionele tassen is de 'Double Briefcase Original'. Deze tas is uitgevoerd in runderleer uit Florence en nylon van het merk Limonta. De 'Double' tas is uitgevoerd met twee grote compartimenten die elk afzonderlijk met een rits gesloten kunnen worden. Dit in tegenstelling tot de normale 'Briefcase' die maar één compartiment heeft.
De Travelteq Doubel Briefcase Original (foto: Travelteq)
In de tas zitten acht vakken, waarvan er twee zijn die je met een rits kunt afsluiten. In deze vakken kun je van allerlei belangrijke zaken opbergen zoals een pen, bril, telefoon, bijpassende portemonnee, paspoort, oplader etc. De tas is groot genoeg om een 15" laptop in mee te nemen en één vak centraal in de tas is hiervoor ook speciaal bedoeld. De tas is 40 cm breed, 30 cm hoog en 12 cm dik. De normale "Briefcase" heeft een dikte van 8 cm.
De tas wordt geleverd met een schouderband, zodat je de tas ook op de fiets meer kunt nemen of beide handen vrij hebt om iets anders te doen.
Veel ruimte op weinig oppervlak (foto: Travelteq)

Ambassadeur Jort Kelder bestolen

In het voorjaar van 2012 melde Jort Kelder op zijn site dat hij bestolen was van zijn, zoals hij dat noemde, Milanese attaché met inhoud. Deze tas was een 'Trash Chambray' van het merk Travelteq, oftewel een andere benaming voor de 'Briefcase Original'.
Destijds veroorzaakt de heer Kelder een beetje reuring omdat Jort een foto van de dader online zette en opriep te helpen de dief op te sporen.
Jort Kelder in 2014 met zijn "nieuwe" attaché (foto: Amayzine)
Saillant detail is dat Jort Kelder hoofdredacteur was van het tijdschrift Quote, totdat oprichter Maarten van de Biggelaar (mede oprichter van Travelteq) het blad in 2007 verkocht aan uitgeverij HFM.
(foto: Travelteq)
8 jaar geleden verscheen de eerste versie van dit artikel en 8 jaar geleden is het artikel voor het laatst inhoudelijk aangepast.
Heb je een foutje gezien? Neem dan contact met ons op.
Mail de redactie