keyboard_arrow_up

MontBlanc

 28 december 2011 leestijd 1 minuten
'De pen is machtiger dan het zwaard' zo luid het oude gezegde. Voor veel mensen is een pen dan ook een onmisbaar hulpstuk om zich te kunnen uitdrukken.
In 1906 besloten Claus-Johannes Voss, Christian Lausen uit Hamburg en de uit Berlijn afkomstige Wilhelm Dziambor om vulpennen te gaan produceren. Dit werd in 1908 beklonken door het oprichten van Simplo Filler Pen Company in Hamburg. In het begin werden de pennen vooral afgezet in de directe omgeving van Hamburg, maar al snel worden er agentschappen in Parijs en Londen geopend.
Logo van Montblanc op de top van de pen
In 1910 wordt de naam Mont Blanc aan de Simplo Filler Pen Company gekoppeld omdat de witte kop van haar pennen de oprichters deed denken aan de wit besneeuwde top van de Mont Blanc. In 1913 wordt deze witte kop ongevormd tot het beroemde logo dat tot op de dag van vandaag alle Mont Blanc pennen siert.
Montblanc Meisterstück Le Grand Platinum Rollerball

Meisterstück

In 1924 wordt de legendarische Meisterstück vulpen geïntroduceerd en daarmee begint de verkoop van een pen die nu nog steeds het vlaggeschip is van Mont Blanc collectie.
In 1934 verandert de naam van de Simplo Filler Pen Company in Montblanc-Simplo GmbH, waardoor de naam van de Zwitserse berg onlosmakelijk aan het bedrijf wordt gekoppeld. Dat elke Montblanc een uniek kwaliteitsproduct is blijkt wel uit het feit dat elke Montblanc met de hand en met oneindig veel zorg wordt vervaardigd.

In Nederland wordt worden MontBlanc pennen alleen via geautoriseerde dealers verkocht. Een van deze dealers is Bek boeken uit Veghel.
Dit artikel verscheen 18 jaar geleden voor het eerst, 12 jaar geleden is er een grote inhoudelijke update geweest en op 14 juni 2022 zijn er enkele
aanpassingen
Met aanpassingen worden met name het herstellen van hyperlinks, aanpassen van kromme zinnen, corrigeren van feitelijke onjuistheden of taalfouten bedoeld.
doorgevoerd.
Heb je een foutje gezien? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.