keyboard_arrow_up

Fotorealistische schilderkunst

 18 juli 2012 2 min. leestijd
Bernard Verkaaik (1946) heeft zijn sporen verdiend in de reclamewereld, maar heeft lang verborgen kunnen houden dat zijn ware passie, al sinds zijn kinderjaren, bij het schilderen ligt. Hij zal de enige reclamemaker niet zijn, die die cryptisch benoemde beroepscategorie -"creatieven"- maar wat graag graag zou willen inruilen voor het echte creatieve van de beeldende kunst.
Als een van de weinigen heeft hij, zij het met de nodige strijd, de juiste modus in zijn geest gevonden, waardoor een stille compositie die onbenoembare betovering meekrijgt.

Korte levensloop

Succesvolle loopbaan als ontwerper, Art Director bij Reclame- en ontwerpbureau?s, later als zelfstandig illustrator (superrealisme) voor de reclamebranche. Als schilder autodidact, werkt met olieverf op paneel, Soms doek of papier.
Opgegroeid in een groot gezin (negen kinderen) nummer 6 in rij, als enige met artistieke inslag. Trouwde jong en heeft zelf een gezin met twee dochters, en een kleindochter en kleinzoon.
Beheerst alle technieken en na jarenlange ervaring in deze diverse aspecten stijlen van het schilderen heeft hij zich volledig toegelegd op het schilderen met olieverf. Deze techniek blijft hem het meest aanspreken. Is van superrealisme in opdracht nu terug naar zijn eigen stijl die meer te omschrijven is als realisme/figuratief. Hij heeft nog steeds ruime interesse in diverse stijlen en technieken en sluit niet uit daar nog eens gebruik van te maken. Hij is gefascineerd door het licht dat Vermeer in zijn werk gebruikte.
Zijn uitdaging is op dit moment om een klassiek thema eigentijdser neer te zetten door bijvoorbeeld kleurgebruik, compositie en keuze van voorwerpen.
Dit artikel verscheen 12 jaar geleden voor het eerst.
Heb je een foutje gezien? Neem dan contact met ons op.
Mail de redactie