keyboard_arrow_up

Introductie

De Société de Club Vin Rouge (CVR) werd opgericht door een aantal sociaal liberalen uit de omgeving van Eindhoven om elkaar de gelegenheid te bieden om samen, onder het genot van een goed glas rode wijn over de meest uiteenlopende onderwerpen te discussiëren. Het motto van de Club is Nosce te ipsum wat staat voor "Ken uzelf".

De eerste bijeenkomst van de club was in 1995 en vond plaats bij één van de oprichters thuis. Het werd echter al snel duidelijk dat de Club pas echt tot zijn volle bloei zou kunnen komen wanneer ze zou beschikken over een eigen sociëteit. Na een langdurig project van ontwerp, fondswerving, vergunningen en bouw was in 2005 de opening van de sociëteit een feit.
 • CVR Magazine

  CVR Magazine is het het online magazine van de Société de Club Vin Rouge waarin een zeer uiteenlopend aantal onderwerpen wordt behandeld.
  Lees CVR Magazine
 • Lidmaatschap

  Lid worden van de Société de Club Vin Rouge kan uitsluitend op voordracht van reeds bestaande leden. De procedure is vastgelegd in de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging.
  Lees verder

  Het lidmaatschap geeft u recht op verschillende privileges.
  Lees verder
 • De societeit

  Sinds 2005 beschikt de Club Vin Rouge over haar eigen sociëteit. Hiervoor werd op het bosgebied Molenheide, gelegen tussen het Brabantse Geldrop en Mierlo, het landgoed "Molenheide" aangetrokken.
  Lees verder