keyboard_arrow_up

Hästens

 7 september 2011 1 min. leestijd
Voordat Pher Adolf Janson in 1852 zijn eerste matras maakte was hij zadelmaker. Maar aangezien de markt voor handgemaakte zadels inzakte begon men met een spinnerij van paardenhaar die gebruikt werden in de meubelindustrie. Maar kort daarna maakte familiebedrijf Janson zijn eerste matrassen en verwerkte daar zijn gesponnen paardenhaar in. Zo ontstond langzaam maar zeker het kwaliteitsmerk "Hästens", dat letterlijk 'van het paard' betekent.

Tegenwoordig levert Hästens zowel elektrisch verstelbare boxsprings als vlakke (niet verstelbare) boxsprings. De verstelbare boxsprings kunnen geleverd worden met technologische hoogstandjes zoals een infrarood afstandsbediening en massagemotoren.
Bij de hardheid van het matras bestaat de keuze uit soepel, medium, stevig of extra stevig. Het is zelfs mogelijk om 2 hardheden in 1 matras te combineren.
De dekmatrassen zijn voorzien van katoen met paardenhaar of alleen katoen.

De kwaliteit van de bedden is legendarisch en vandaar dat de fabrikant er zonder blikken of blozen 25 jaar garantie op geeft. Wil je de bedden testen en voel je er niets voor om in een winkel in slaap te vallen? Ga dan naar Hotel Le Roi in Maastricht en verwen jezelf. Als u dan toch in Maastricht bent, dan kunt u ook direct gaan eten in één van de drie sterrenrestaurants in de hoofdstad van Limburg: Beluga**, Au Coin des Bons Enfants* en Chateau Neercanne*.
Dit artikel verscheen 13 jaar geleden voor het eerst.
Heb je een foutje gezien? Neem dan contact met ons op.
Mail de redactie