keyboard_arrow_up

Wedgwood Edme

 27 oktober 2010 1 min. leestijd
De echte klassieke Engelse stijl vindt je o.a. nog bij Wedgwood . Vooral de Edme serie (sinds 1908) is van uitzonderlijke klasse. Het simpele ontwerp (de geribbelde rand uitgevoerd in creme) uitgevoerd in aardewerk is tijdloos. De stijl is inmiddels al vaak geïmmiteerd, maar nog nooit geëvenaard. Niet voor niets in Nederland verkozen als servies van de twintigste eeuw. Sinds Koningin Charlotte van Engeland het servies zag en omdat ze het zo verschrikkelijk mooi vond gaf ze het merk het predicaat "Queens ware", wat nog steeds op de onderkant van elk kopje staat. Wanneer men trouwens de de onbeschilderde borden een beetje saai vindt (bijna niet voor te stellen) kan kiezen voor de serie Conway, deze worden met de hand beschildert en daarna gebakken. Voor de gemakkelijke vogels onder ons: het huidige Edme servies kan in de vaatwasser.
Edme Conway

Tenslotte: laat je niets wijs maken, het servies is niet ordinair of gewoontjes, het is gewoon de kwaliteit en dat kunnen gelukkig steeds meer mensen waarderen!
Dit artikel verscheen 14 jaar geleden voor het eerst. De laatste
kleine aanpassingen
Kleine aanpassingen zijn onder andere het herstellen van taalfouten, kromme zinnen, feitelijke onjuistheden en verbroken hyperlinks.
zijn 3 jaar geleden aangebracht.
Heb je een foutje gezien? Neem dan contact met ons op.
Mail de redactie