keyboard_arrow_up

Denby energy charcoal

 2 november 2011 leestijd 1 minuten
In Nederland moeilijk te vinden, maar in het buitenland (met name Engeland) is het serviesgoed van het merk Denby erg bekend.
De historie van dit merk begint ruim 200 honderd jaar geleden toen in de buurt van het plaatsje Denby een aardlaag met klei werd ontdekt bij de aanleg van een weg in het industriële gebied Denbyshire. Deze klei bleek prima geschikt voor het vervaardigen van serviesgoed.
Met deze klei begon de 'Joseph Bourne Pottery' in 1830 zijn hoogwaardige serviesgoed te maken. Dit bedrijf bloeide dankzij haar kwalitatief hoogwaardige producten gestaag en in rond 1920 was serviesgoed uit Denby door heel Engeland te vinden. In de loop van de jaren is oorspronkelijke naam van de fabrikant verdwenen en heeft het bedrijf de naam van de plaats waar haar roots liggen overgenomen.
Zoals gezegd, in Nederland is Denby moeilijk te vinden, maar als je ooit in de buurt van Nothingham in Engeland bent dan is een bezoek aan de "factory shop" in Denby zeker de moeite waard. Geen zin (of tijd) voor een reis naar Engeland, dan ik je ook eens gaan kijken bij Leeuwin's Servieshuis in Utrecht.
Dit artikel verscheen 11 jaar geleden voor het eerst en op 1 juni 2021 zijn er enkele
aanpassingen
Met aanpassingen worden met name het herstellen van hyperlinks, aanpassen van kromme zinnen, corrigeren van feitelijke onjuistheden of taalfouten bedoeld.
doorgevoerd.