keyboard_arrow_up
Kurk
 23 juni 2010 1 min. leestijd
Om een fles luchtdicht af te sluiten wordt nog steeds in de meeste gevallen een kurk gebruikt. Dit heeft als voordeel dat de fles ook echt luchtdicht is afgesloten. Een nadeel is het feit dat de kwaliteit van de kurk tegenwoordige wel eens te wensen over laat. De kurk fabrikanten willen tot op heden ook geen kwaliteitsgarantie afgeven en vandaar dat sommige wijnhuizen beslist hebben om met schroefdop te gaan werken.
Wanneer de kurk kwalitatief niet goed is dan kan er kurk in wijn komen en dat zijn geen drijvende schilfertjes bij het openen, maar dat is het de kurk die is gaan rotten en zijn smaak heeft afgegeven aan de wijn.
Iedereen die ooit een wijn geproefd heeft die smaakte naar nat karton of muffe paddestoelen die heeft een wijn met kurk gedronken!
Het hoeft trouwens niet zo te zijn dat je dan alle flessen van deze wijn in de vuilnisbak moet mieteren, want het kan goed zijn dat één fles een slechte kurk heeft en de rest niet. Dus trek niet te snel conclusies.
Dit artikel verscheen 15 jaar geleden voor het eerst. Mocht je onverhoopt een onvolkomenheid zien, neem dan contact met ons op door middel van onderstaande knop.
Mail de redactie