keyboard_arrow_up

Kuifje en het geheim van de Eenhoorn

Op 15 mei 2007 werd maakte Peter Jackson bekend dat hij samen met Steven Spielberg in drie films de avonturen van Kuifje gaat verfilmen. De eerste film wordt Kuifje en het geheim van de Eenhoorn.
 7 november 2012 2 min. leestijd

Het verhaal

Voor het verhaal van de film wordt gebruik gemaakt van verhaallijnen uit een drietal boeken van Kuifje. Het overgrote deel komt uit "Het geheim van de Eenhoorn" aangevuld met de gebeurtenissen uit "De Schat van Scharlaken Rackham" wat een direct vervolg is op "Het geheim van de Eenhoorn". De ontmoeting met Kapitein Haddock komt uit "De krab met de gulden scharen" en is nodig om Haddock in het verhaal te introduceren.
Het vertaal gaat over Kuifje die Kapitein Haddock ontmoet en gezamenlijk op zoek gaat naar het een schat van één van de voorvaderen van Kapitein Haddock.

Rechten

In 1981 kreeg Spielberg een Franse versie van Kuifje-album onder ogen en hoewel hij de taal niet begreep viel hij als een blok voor deze strip. In 1983 zou Spielberg een bezoek brengen aan Hergé, maar helaas stierf Hergé een week daarvoor. Toch verwierf Spielberg de filmrechten voor een periode van drie jaar, maar van een film kwam het niet. In 2002 nam Spielberg opnieuw een optie op de rechten.
Oorspronkelijk was het de bedoeling om in oktober 2008 te gaan filmen met een release in 2010 in het achterhoofd, maar de release werd uitgesteld tot 2011 nadat Universal ervoor koos de film niet gezamenlijk met te gaan produceren met Paramount, welke inmiddels 30 miljoen dollar in project geïnvesteerd had. In de plaats van Universal werd Sony gevonden als co-producent van de films, waarna het project kon worden afgerond.

Motion Capturing

Spielberg en Jackson werken in dit project samen en Jackson's WETA Digital zal 3D-computergraphics gebruiken voor de film. De producers zeiden dat ze hadden bedacht om animatietechnieken te gebruiken om de bekende personages van Hergé te presenteren met realistische en gedetailleerde oppervlakken, en ook met mogelijkheid om effectief menselijke expressies en emoties te uiten. Deze techniek wordt ook wel Motion Capturing genoemd.
Dit artikel verscheen 12 jaar geleden voor het eerst. De laatste
aanpassingen
Bij aanpassingen moet gedacht worden aan het herstellen van taalfouten, kromme zinnen, feitelijke onjuistheden en verbroken hyperlinks.
werden 4 jaar geleden doorgevoerd. Mocht je onverhoopt een onvolkomenheid zien, neem dan contact met ons op door middel van onderstaande knop.
Mail de redactie