keyboard_arrow_up
De feiten over Bond 25
 24 december 2018     6 min. leestijd
video_library
Dit artikel wordt bijgewerkt zodra er nieuwe feiten aan het licht komen over 25e James Bond-film. De roddels laten we zoveel mogelijk voor wat ze zijn.
 • 23 december 2018
  Naomie Harris blijft Moneypenny

  Naomie Harris in Skyfall (foto: schermopname)
  Na Ralph Fiennes heeft ook Naomie Harris via Instagram bekend gemaakt dat ze wederom de rol van Moneypenny op zich zal nemen. Of Ben Whishaw (Q) terug zal keren als Q is nog niet bevestigd, maar wel waarschijnljk en dan is dan het MI6-kwartet weer compleet:
  Q, Moneypenny, Bond en M (foto: 007.com)
 • 15 december 2018
  Ralph Fiennes speelt weer de rol van M

  Ralph Fiennes als M in Spectre (foto: schermopname)
  Voor de derde keer zal Ralph Fiennes de rol van 'M' op zich nemen. Dit heeft Fiennes bekend gemaakt in een interview in het Spaanse Sevilla waar hij gelauwerd werd wegens zijn "European Achievement in World Cinema" van de European Film Academy.
 • 6 december 2018
  Léa Seydoux komt terug

  Baz Bamigboye schrijft in de Daily Mail dat hij gesproken heeft met regiseur Cary Fukunaga. Tijdens dit gesprek zou Fukunaga letterlijk gezegd hebben:
  "Léa zal terugkomen. Je hebt hier enkele van de beste acteurs ter wereld bij elkaar. Waarom zou ik de beste daarvan niet terug laten komen?"
  Léa Seydoux in Spectre (foto: Sony Pictures Releasing GmbH)
 • 4 oktober 2018
  Aston Martin weer van de partij

  Andy Palmer, CEO van Aston Martin, bevestigde aan CNN dat:
  "... Aston Martin zal deelnemen aan het volgende hoofdstuk van Bond."
  Daarmee worden eerdere signalen, dat Lotus de nieuwe auto van James Bond zou willen leveren, weer de kop ingedrukt.
 • 20 september 2018
  Première op 14 februari 2020

  Door de wisseling van regisseur start EON Productions niet op 3 december met de opnames in Pinewood, maar beginnen de opnames pas op 4 maart 2019. De nieuwe film gaat wereldwijd in première op 14 februari 2020. Dat is drie maanden later dan oorspronkelijk gepland.
 • 20 september 2018
  Cary Fukunaga is de nieuwe regisseur

  Op de website 007.com hebben Michael G. Wilson, Barbara Broccoli en Daniel Craig bekend gemaakt dat ze de 41-jarige Cary Fukunaga hebben aangetrokken als regisseur van Bond 25.
  Cary Fukunaga tijdens het Tokyo Filmfestival in 2015 (foto: Dick Thomas Johnson)
  Maniac Fukunaga is vooral bekend van zijn werk als regisseur van het de TV-serie True Detective, het oorlogsdrama Beasts of No Nation en de serie Maniac. Broccoli en Wilson zijn heel blij dat ze een nieuwe regisseur hebben gevonden:
  "We zijn verheugd om met Cary te werken. Zijn veelzijdigheid en vindingrijkheid maken hem tot een ​​uitstekende keuze."
 • 14 september 2018
  Purvis en Wade zijn weer terug

  Volgens de meestal goed ingevoerde Baz Bamigboye van de Daily Mail zijn Neal Purvis en Robert Wade gevraagd om het script van de film af te maken. Dit zou niet zo ingewikkeld hoeven zijn want, volgens een "Hollywood executive", was het script van Purvis en Wade al nagenoeg gereed toen Boyle en Hodge in beeld kwamen.
 • 28 augustus 2018
  Bond 25 krijgt 'Shatterhand' als werktitel

  Op de website Production Weekly wordt wekelijks bijgehouden welke films in productie zijn en komen. Bond Blog meldt dat dit weekblad nu voor het eerst de naam 'Shatterhand' als werktitel voor Bond 25 noemt. De komt uit Ian Flemings 'You Only Live Twice' waarin Blofeld het pseudoniem Dr. Guntram Shatterhand gebruikt als hoofd van een geheime organisatie die mensen 'begeleidt' bij het plegen van zelfmoord.
 • 23 augustus 2018
  'Vertrek Boyle veroorzaakt door dispuut over casting'

  The Telegraph wordt over het algemeen beschouwd als een kwaliteitskrant, vandaar dat we dit bericht overnemen. De krant zou van anonieme bron uit de filmindustrie vernomen dat het vertrek van Boyle te maken heeft met de discussie of de Poolse acteur Tomasz Kot de rol van schurk moet krijgen.
  Dezelfde bron vertelde ook dat hij had gehoord dat "ze het koude-oorlog-element wilde laten terug komen, maar dan aangepast aan de huidige tijd". Hierover zou tussen Boyle en de producenten geen verschil van mening hebben bestaan.
 • 21 augustus 2018
  Omega advertentie

  Foto nieuwe reclamecampagne van Omega (foto: Omega)
  Omega Seamaster Op de dag dat Danny Boyle zich terugtrekt als regisseur van Bond 25, presenteert Omega in Basel de nieuwe Omega Seamaster Diver 300 met Daniel Craig als boegbeeld. Hopelijk geeft de foto niet aan dat de James Bond franchise het water aan de lippen staat.
 • 21 augustus 2018
  Danny Boyle doet het toch niet

  "Wegens creatieve verschillen heeft Danny Boyle besloten Bond 25 niet te gaan regiseren", zo melden Michael G. Wilson, Barbara Broccoli en Daniel Craig op 007.com.
 • 27 juli 2018
  Casting

  Volgens de website Mi6-hq is er een 'Casting Call' uitgestuurd. Het gaat om rollen voor:
  • een mannelijke leidende rol (30 tot 60 jaar, Russisch, karakteristiek, sterk, innovatief, cosmopolitisch, slim, koud en wraakszuchtig),
  • een vrouwelijke leidende rol (30 tot 45 jaar, Russisch, heel opvallend. fysiek sterk, vechtcapaciteiten, intelligent, dapper, fel en charmant) en
  • een mannelijke ondersteunende rol (35 tot 55 jaar, Maori, fysiek sterk, vechtcapaciteiten, gezaghebbend, sluw, meedogenloos en loyaal).
 • 25 mei 2018
  Regie en scenario

  Eon Productions heeft op haar website 007.com bekend gemaakt dat Danny Boyle de regisseur zal zijn van de vijfentwintigste bondfilm. Boyle maakte eerder films zoals Trainspotting, Steve Jobs en 127 hours. Boyle zou de film alleen willen maken wanneer hij zijn idee voor de film verder zou mogen uitwerken met scenarioschrijver John Hogde. Dat blijkt nu uitgekomen. Daarmee zijn Neal Purvis en Robert Wade ondanks eerdere (officiële) berichten niet (meer) van de partij.
  De opnames beginnen op 3 december 2018 in de Pinewood Studios.
 • 25 mei 2018
  Distributie

  De distributie van Bond 25 zal in de VS plaats vinden via een joint venture van MGM en Annapurna Pictures. De internationale distributie is in handen van Universal Pictures. Bij Spectre in 2015 werd de distributie in Nederland ook al door Universal gedaan.
 • 16 oktober 2017
  Production design

  In een interview met ICG Magazine over zijn werk voor Blade Runner 2049 zegt production designer Dennis Gassner: "I’m about to do my fourth James Bond film". Eerder was hij ook al betrokken bij de totstandkoming van Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) en Spectre (2015).
 • 16 augustus 2017
  Hoofdrol

  Daniel Craig maakt in The Late Show with Stephen Colbert bekend dat hij nog één keer terug komt als James Bond, maar daarna geeft hij het stokje over.
 • 24 juli 2017
  Releasedatums

  De 25e James Bond-film verschijnt in het Verenigd Koninkrijk op 25 oktober 2019 en in de Verenigde Staten op 8 november 2019. Dit is bekend gemaakt op de officiële website 007.com. De productie blijft in handen van Michael G. Wilson en Barbara Broccoli.
007 Gun Logo and related James Bond Trademarks © 1962-2015 Danjaq, LLC and United Artists Corporation. 007 Gun Logo and related James Bond Trademarks are trademarks of Danjaq, LLC. All Rights Reserved.


Dit artikel verscheen voor het eerst op 22 augustus 2017 en heeft een grote inhoudelijke update gehad op 24 december 2018.
Op vrijdag 4 januari jl. is dit artikel voor het laatst op kleine punten aangepast. Hierbij valt te denken aan het herstellen van verouderde hyperlinks, kromme zinnen, feitelijke onjuistheden of taalfouten.