keyboard_arrow_up

Fassbender und Rausch

 21 maart 2012 1 min. leestijd
In 1863 richtte Heinrich Fassbender de chocladefabriek L. Fassbender op.
De chocolatier maakte naar zijn motto 'Junge, Junge denk an die Zunge!' de beste bonbons in Berlijn en werd daardoor Hofleverancier.
In de Mahrenstrasse op nummer 10, in de directe omgeving van de Gendarmenmarkt, werden door de lekkernijen gemaakt en ook direct verkocht.
Nelson Fassbender nam in 1906 het bedrijf van zijn vader over en ging verder op de weg die zijn vader ingeslagen was.
Bij het 125 jarig bestaan van de onderneming waren er geen opvolgers meer in de familie en werd de onderneming overgenomen door Jürgen Rausch met als doel de Berlijnse tradities van Fassbender in leven te houden. Tegenwoordig is de firma Fassbender-rausch wederom in Berlijn te vinden en wel heel dicht bij de plaats waar het allemaal voor de firma Fassbender begon, maar nu hebben ze een statig pand aan de Gendarmenmarkt betrokken. Hier kun je heerlijke producten van de beste chocolade eten, maar je kunt ook de diverse kunstwerken van chocolade in de etalages bewonderen zoals een model van de Titanic, Brandenburger Tor of de Berliner Dom. De winkel beschikt tevens over een klein café waar overheerlijke chocolademelk gedronken kan worden of een 'gewoon' een kopje koffie.
Dit artikel verscheen 12 jaar geleden voor het eerst.
Heb je een foutje gezien? Neem dan contact met ons op.
Mail de redactie