keyboard_arrow_up

Kaasfondue Neuchâteloise

 24 augustus 2011 1 min. leestijd

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 400 gram geraspte Gruyère*
  • 200 gram geraspte Emmentaler*
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml droge witte wijn
  • maizena of allesbinder
  • 1 theelepel citroensap
  • 1-3 theelepel(s) kirsch
  • versgemalen zwarte peper
  • mespunt nootmuskaat
  • stokbrood, stokbrood en nog eens stokbrood
* Tip: laat de kaas raspen door de kaasboer
Kaasfondue wordt gegeten uit een caquelon (dikwandige pan). De kaasfondue moet tijdens het eten warm gehouden worden met een spiritus brander.
  1. Zorg dat de kaas op kamertemperatuur is.
  2. Plet een teentje knoflook en halveer deze. Wrijf de (fondue)pan hiermee in.
  3. Giet de wijn in de pan en breng deze aan de kook.
  4. Voeg eventueel wat citroensap toe om een homogeen geheel te krijgen.
  5. Voeg de kaas beetje bij beetje toe en blijf roeren. Breng de kaas niet aan de kook.
  6. Voeg naar wens kirsch toe.
  7. Roer de maizena in een apart schaaltje aan, en voeg deze bij de kaas. In plaats van maizena kan ook allesbinder gebruikt worden. Deze kan direct bij de kaas gevoegd worden.
  8. Breng de kaas op smaak met de versgemalen peper en nootmuskaat.
  9. Snij het stokbrood in blokjes en maak het gerecht compleet met een frisse salade en goed glas witte wijn.
Dit artikel verscheen 20 jaar geleden voor het eerst en werd 13 jaar geleden voor het laatst inhoudelijk bijgewerkt. De laatste
aanpassingen
Bij aanpassingen moet gedacht worden aan het herstellen van taalfouten, kromme zinnen, feitelijke onjuistheden en verbroken hyperlinks.
werden 4 jaar geleden doorgevoerd. Mocht je onverhoopt een onvolkomenheid zien, neem dan contact met ons op door middel van onderstaande knop.
Mail de redactie