keyboard_arrow_up

Kaiserschmarrn

Waarom kaiserschmarrn zo heten is niet helemaal duidelijk. Wel spreken alle legendes over keizer Franz-Jozef van Oostenrijk. Hij kon dit nagerecht zeker waarderen en gelijk heeft hij. Hierbij het recept
 25 december 2018 1 min. leestijd omefrans | Flickr

Ingrediënten

  • 135 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • 200 ml melk
  • 40 gram rozijnen
  • boter
  • zout
  1. Wel de rozijnen.
  2. Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.
  3. Klop de bloem, suiker, snufje zout, eigeel en melk tot een glad beslag.
  4. Klop de eiwitten stijf.
  5. Spatel het eiwit luchtig door het deeg.
  6. Verhit een klontje boter in een pan en giet het deeg vingerdik in de pan.
  7. Strooi de rozijnen door het deeg.
  8. Bak het deeg met een matige hitte aan één kant goudbruin.
  9. Snij de pannenkoek met een spatel in vier kwarten en draai deze een voor een om.
  10. Laat een tweede klontje boter via de rand in de pan glijden en bak ook de andere kant goudbruin.
  11. Scheur de pannenkoek met twee (houten) lepels of vorken in hapklare brokken.
  12. Laat de stukken nog 1 minuut in de pan garen.
Serveer de Kaiserschmarren met poedersuiker en pruimencompote.
Dit artikel verscheen 6 jaar geleden voor het eerst. De laatste
kleine aanpassingen
Kleine aanpassingen zijn onder andere het herstellen van taalfouten, kromme zinnen, feitelijke onjuistheden en verbroken hyperlinks.
zijn 5 jaar geleden aangebracht.
Heb je een foutje gezien? Neem dan contact met ons op.
Mail de redactie