keyboard_arrow_up
Kaiserschmarrn
 25 december 2018     1 min. leestijd
Waarom kaiserschmarrn zo heten is niet helemaal duidelijk. Wel spreken alle legendes over keizer Franz-Jozef van Oostenrijk. Hij kon dit nagerecht zeker waarderen en gelijk heeft hij.
omefrans | Flickr

IngrediŽnten

  • 135 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • 200 ml melk
  • 40 gram rozijnen
  • 2 klontjes boter
  • 1 theelepel poedersuiker
  • zout
  1. Wel de rozijnen.
  2. Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.
  3. Klop de bloem, suiker, snufje zout, eigeel en melk tot een glad beslag.
  4. Klop de eiwitten stijf.
  5. Spatel het eiwit luchtig door het deeg.
  6. Verhit een klontje boter in een pan en giet het deeg vingerdik in de pan.
  7. Strooi de rozijnen door het deeg.
  8. Bak het deeg met de deksel op de pan aan ťťn kant goudbruin.
  9. Draai de pannenkoek voorzichtig om, laat een tweede klontje boter via de rand in de pan glijden en bak ook de andere kant met de deksel op de pan goudbruin.
  10. Scheur de pannenkoek (met twee houten lepels) in hapklare brokken.
  11. Laat de stukken nog 1 minuut bakken.
Serveer de Kaiserschmarren met poedersuiker en pruimencompote.

Dit artikel verscheen voor het eerst op 25 december 2018.
Op 26 december 2018 is dit artikel voor het laatst op kleine punten aangepast. Hierbij valt te denken aan het herstellen van verouderde hyperlinks, kromme zinnen, feitelijke onjuistheden of taalfouten.