Waarom kaiserschmarrn zo heten is niet helemaal duidelijk. Wel spreken alle legendes over keizer Franz-Jozef van Oostenrijk. Hij kon dit nagerecht zeker waarderen en gelijk heeft hij. Hierbij het recept
25 december 2018 1 min. leestijd omefrans | Flickr
Ingrediënten
- 135 gram bloem
- 3 eieren
- 1 eetlepel suiker
- 200 ml melk
- 40 gram rozijnen
- boter
- zout
- Wel de rozijnen.
- Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.
- Klop de bloem, suiker, snufje zout, eigeel en melk tot een glad beslag.
- Klop de eiwitten stijf.
- Spatel het eiwit luchtig door het deeg.
- Verhit een klontje boter in een pan en giet het deeg vingerdik in de pan.
- Strooi de rozijnen door het deeg.
- Bak het deeg met een matige hitte aan één kant goudbruin.
- Snij de pannenkoek met een spatel in vier kwarten en draai deze een voor een om.
- Laat een tweede klontje boter via de rand in de pan glijden en bak ook de andere kant goudbruin.
- Scheur de pannenkoek met twee (houten) lepels of vorken in hapklare brokken.
- Laat de stukken nog 1 minuut in de pan garen.
Serveer de Kaiserschmarren met poedersuiker en pruimencompote.
Dit artikel verscheen 6 jaar geleden voor het eerst. De laatste
aanpassingen
Bij aanpassingen moet gedacht worden aan het herstellen van taalfouten, kromme zinnen, feitelijke onjuistheden en verbroken hyperlinks.
werden 5 jaar geleden doorgevoerd. Mocht je onverhoopt een onvolkomenheid zien, neem dan contact met ons op door middel van onderstaande knop.
Mail de redactie