Ingrediënten
- 135 gram bloem
- 3 eieren
- 1 eetlepel suiker
- 200 ml melk
- 40 gram rozijnen
- boter
- zout
- Wel de rozijnen.
- Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.
- Klop de bloem, suiker, snufje zout, eigeel en melk tot een glad beslag.
- Klop de eiwitten stijf.
- Spatel het eiwit luchtig door het deeg.
- Verhit een klontje boter in een pan en giet het deeg vingerdik in de pan.
- Strooi de rozijnen door het deeg.
- Bak het deeg met een matige hitte aan één kant goudbruin.
- Snij de pannenkoek met een spatel in vier kwarten en draai deze een voor een om.
- Laat een tweede klontje boter via de rand in de pan glijden en bak ook de andere kant goudbruin.
- Scheur de pannenkoek met twee (houten) lepels of vorken in hapklare brokken.
- Laat de stukken nog 1 minuut in de pan garen.
Heb je een foutje gezien? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.