keyboard_arrow_up

Gehaktballetjes in tomatensaus

 27 juni 2012 1 min. leestijd

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 g kalfsgehakt (of runder- of lamsgehakt)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 beschuit, verkruimeld
  • 1 ei
  • 1 tl gedroogde of 1 el verse tijm
  • 1 tl majoraan
  • zout en (versgemalen) peper
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • Voor de saus:
    • 1 el olijfolie
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 1 groot blik gepelde tomaten
    • 1,5 dl rode wijn
    • 2 laurierblaadjes
Maak eerst de saus. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de tomaten, wijn en laurier toe. Laat het mengsel op laag vuur zachtjes pruttelen tot de saus dik is. Roer regelmatig.
Meng het gehakt in een kom met de ui, knoflook, beschuit en het ei en kneed het door. Breng het gehakt op smaak met tijm, majoraan, zout en peper en draai er 16 balletjes van. Verhit de boter en de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Schep de balletjes door de tomatensaus en laat ze op laag vuur in ca. 15 minuten gaar worden.
Verwijder de laurier en breng de saus eventueel extra op smaak met zout en peper.
Dit artikel verscheen 13 jaar geleden voor het eerst. Mocht je onverhoopt een onvolkomenheid zien, neem dan contact met ons op door middel van onderstaande knop.
Mail de redactie