maandag 12 augustus 1 min. leestijd
Benodigdheden
- 40 lange vingers
- 1 eetlepel citroensap
- 4 eetlepels witte basterdsuiker
- bakje bevroren frambozen
- 250 gram mascarpone
- 3 eieren
- 20 verse frambozen
- Laat de frambozen ontdooien.
- Plet de ontdooide frambozen met een vork.
- Schijdt de stukjes frambozen en het sap.
- Meng het frambozensap met 1 eetlepel witte basterdsuiker en 1 eetlepel citroensap.
- Klop de mascarpone, eidooiers en de resterende 3 eetlepels witte basterdsuiker tot een glad mengsel.
- Klop apart de eiwitten stijf.
- Voeg het mascarponemengsel samen met de opgeklopte eiwitten en klop dit tot een glad mengsel.
- Dip de helft van de lange vingers in het frambozensap. Doe dit één voor één en dip maar één kant van de lange vingers om te voorkomen dat ze zompig worden.
- Verdeel de lange vingers over de bodem van een ovenschaal.
- Verdeel de stukjes ontdooide frambozen over de lange vingers.
- Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en frambozen.
- Dip de andere helft van de lange vingers in het frambozensap en maak hiermee een nieuwe laag.
- Verdeel dan de rest van het mascarponemengsel over de ovenschaal en maak deze af met verse frambozen.
- Bedek met huishoudfolie en plaats de tiramisu in de koelkast voor tenminste 4 uur, liefst een nacht.
Dit recept is gebaseerd op een recept op
OhMyDish.nl.
Dit artikel verscheen 7 jaar geleden voor het eerst en werd 3 maanden geleden voor het laatst inhoudelijk bijgewerkt. Mocht je onverhoopt een onvolkomenheid zien, neem dan contact met ons op door middel van onderstaande knop.
Mail de redactie