Benodigdheden (voor 4 personen)
- 1 kg gepelde tomaten uit blik, in stukken
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui, fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uitgeknepen
- 1 kleine wortel, in kleine blokjes of grof geraspt
- 1 kleine stengel bleekselderij, fijn gesneden
- een handjevol basilicum
- 100 ml water
- peper en zout, chili naar smaak
- een snuifje suiker
- Verhit de olie in een sauspan met dikke bodem. Laat hierin de ui circa 3 minuten glazig worden.
- Voeg dan de knoflook, wortel en bleekselderie aan toe.
- Laat 3 à 4 minuten stoven en doe er de tomaten en het water bij.
- Kruid met peper, zout, een snuifje suiker en naar wens wat chili.
- Verlaag het vuur en laat onder deksel 20 minuten sudderen. Roer af en toe zodat de saus niet gaat aanbranden.
- Voeg helemaal aan het eind van de kooktijd de in stukjes gescheurde basilicum toe.