keyboard_arrow_up

Salsa al pomodoro (tomatensaus)

De basis voor heel veel Italiaanse gerechten
 16 mei 2012 1 min. leestijd

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 1 kg gepelde tomaten uit blik, in stukken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeknepen
  • 1 kleine wortel, in kleine blokjes of grof geraspt
  • 1 kleine stengel bleekselderij, fijn gesneden
  • een handjevol basilicum
  • 100 ml water
  • peper en zout, chili naar smaak
  • een snuifje suiker
  1. Verhit de olie in een sauspan met dikke bodem. Laat hierin de ui circa 3 minuten glazig worden.
  2. Voeg dan de knoflook, wortel en bleekselderie aan toe.
  3. Laat 3 à 4 minuten stoven en doe er de tomaten en het water bij.
  4. Kruid met peper, zout, een snuifje suiker en naar wens wat chili.
  5. Verlaag het vuur en laat onder deksel 20 minuten sudderen. Roer af en toe zodat de saus niet gaat aanbranden.
  6. Voeg helemaal aan het eind van de kooktijd de in stukjes gescheurde basilicum toe.
Bron: Il Mezzogiorno, Gent
Dit artikel verscheen 12 jaar geleden voor het eerst. De laatste
aanpassingen
Bij aanpassingen moet gedacht worden aan het herstellen van taalfouten, kromme zinnen, feitelijke onjuistheden en verbroken hyperlinks.
werden 5 jaar geleden doorgevoerd. Mocht je onverhoopt een onvolkomenheid zien, neem dan contact met ons op door middel van onderstaande knop.
Mail de redactie