Het zanddeeg
- 200 gr bloem
- 100 gr koude boter
- 75 ml water
- mespuntje zout
De vulling
- 100 gr gesneden bacon
- 250 gr geraspte kaas
- 3 grote eieren
- scheutje koffiemelk
- 1 grote ui
- peper
- nootmuskaat
- boter
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bak de plakjes bacon in een koekenpan.
- Snij de ui in ringen en verhit deze even in de magnetron.
- Kluts de eieren samen met de koffiemelk en voeg hier naar smaak peper en nootmuskaat aan toe.
- Roer de kaas door de geklutste eieren
- Smeer de aardewerk quiche-schaal in met boter.
- Rol het deeg uit en bedenk de gehele schaal (inclusief randen) met het deeg. Snij het overtollige deeg langs de rand weg.
- Verspreid de bacon en uienringen over het deeg.
- Giet de geklutste eieren gelijkmatig over de bacon en uienringen.
- Bak de taart in 45 minuten gaar in de oven.
Heb je een foutje gezien? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.