Botercrème
- 1 zakje banketbakkersroom (Dr. Oetker)
- 400 ml water
- 200 gram roomboter
- 100 gram witte basterdsuiker
Klop de roomboter zacht en voeg de basterdsuiker erbij tot het een luchtig geheel vormt. Voeg vervolgens de opgesteven banketbakkersroom uit de koelkast toe en klop dit op tot een gladde botercrème.
Taartvulling
- 1 zakje Klop Fix (Dr. Oetker)
- 1 zakje vanille suiker
- 250 ml Slagroom (minimaal 35% vet)
- 1 blik Vlaaifruit (HAK)
Snij de taart twee maal door met behulp van een taartsnijder. Steek aan dezelfde zijde van de taart in elke laag een cocktailprikker. Dit doe je om de taart weer op juiste manier op te kunnen bouwen.
Smeer met een glaceermes de botercrème gelijkmatig over de onderste laag. Breng op de tweede laag het vlaaifruit aan. Laat aan de randen ongeveer 2 cm vrij om te voorkomen dat het fruit later in aanraking komt met de marsepein. Bedek het fruit en de randen met een laag slagroom en strijk dit vlak af met een glaceermes.
Plaats de laatste laag op de taart en verwijder de cocktailprikkers. Smeer de taart af met botercrème. Let er hierbij alle gaten gevuld word en strijk alle zijden glad af.
Marsepein
Gebruik voor de afwerking amandelmarsepein van rolkwaliteit en geproduceerd volgens de Lübecker methode, waarbij het marsepein bestaat uit zeven delen marsepein op drie delen suiker.Bestrooi de ondergrond (tafel) met poedersuiker en rol met een deegroller de marsepein uit tot een lap die groot genoeg is om de taart inclusief randen te bedekken. Drappeer de lap over de taart en strijk de marsepein glad met een polisher.
Kapselbeslag
In plaats van mix voor biscuitdeeg kun je ook zelf het beslag maken voor de kapsel van de marsepeintaart.- 4 eieren
- mespunt zout
- 100 gram kristalsuiker
- 5 gram geraspte citroenschil
- 90 gram bloem
- 10 gram maïzena
Overig keukengerei
- Taartbodemsnijder met verstelbare draad
- Polisher
- Glaceermes (23cm)
- Kapselmes of bakkersmes (30cm)
- Platen- of palletmes (13cm)
- Bakpan (25cm)
- Bavaroisering
- Foliestroken
Foliestroken worden gebruikt om tussen de bavaroise en de ring te plaatsen zodat de bavaroise niet aan de ring blijft plakken. - Beslagkommen
- Spuitzak en -mondjes
- Deegkrabbertje
- Digitale weegschaal
- Digitale thermometer