keyboard_arrow_up

Indirect barbecueën

Wanneer je genoeg hebt van verkoolde speklapjes op je barbecue dan wordt het tijd om indirect te grillen met een barbecue.
 14 september 2011 2 min. leestijd
Indirect grillen met het vlees in het midden

Indirect grillen

Leg de briketten aan de zijkant van de ketel op het onderste rooster en in het midden een aluminium druipbakje. Vetten en sappen lekken dan in het druipbakje. Giet een beetje water in het bakje om eventuele vervelende rookontwikkeling te voorkomen. Bij de kleinere modellen gebruik je ene helft voor de briketten en plaats je het druipbakje op de andere helft. Heb je geen bakje dan is bij een klein formaat barbecue aluminiumfolie een goed alternatief. Let er wel op dat je dikke (extra sterke) folie gebruikt omdat de normale aluminiumfolie niet bestand is tegen de hitte in de ketel. Neem wat meer folie zodat je de randen naar boven kunt buigen, zodat de sappen in de folie blijven.
Indirect grillen op een kleinere barbecue

Weber

De oer-Amerikaanse barbecue van Weber is uitermate geschikt voor het indirect grillen van grotere stukken vlees, zoals bijvoorbeeld een hele kip. Omdat de barbecue met een deksel gesloten wordt, blijft de warme lucht behouden en gaart het vlees gelijkmatig. Wanneer je echter een mooi korstje wilt dan leg je het vlees in het begin wel boven de kolen en laat het daarna boven het druipbakje gaar worden.
Starter Kit

Reinigen

Na het gebruik kun je het beste het rooster even laten afkoelen door het uit de ketel te halen. Let er wel op dat er geen vet op de grond drupt. Daarna leg je het rooster in een bak met afwaswater en schrobt het rooster schoon met een (Weber) staalborstel.
Dit artikel verscheen 13 jaar geleden voor het eerst.
Heb je een foutje gezien? Neem dan contact met ons op.
Mail de redactie