keyboard_arrow_up

Noorwegen

Noorwegen is een prachtig land; zelfs als je niet helemaal naar het noordelijkste puntje reist is het een land met een gevarieerd aanbod van recreatieve mogelijkheden.
 22 juni 2011 2 min. leestijd Wikipedia
Met de auto is Noorwegen het beste via Duitsland en Denemarken te bereiken. In Denemarken moet je vervolgens de boot nemen. Dat kan o.a. vanuit Hirtshals met de boten van de Color Line en vanuit Frederikshaven met de boten van Stena Line . Aangezien het een hele rit is van Nederland naar Noorwegen is het verstandig om in Denemarken te overnachten. Dit kan redelijk voordelig via een DK-Camp . Een voorbeeld hiervan is de camping Strandparken in Aalborg. Wanneer je de dagboot van Frederikshaven naar Oslo neemt dan is het aan te raden om na aankomst in Oslo daar te overnachten alvorens de dag daarna verder te reizen. Een goed hotel in Oslo is bijvoorbeeld het Bastion Hotel wat onderdeel is van de Best Western groep .
In Noorwegen kun je alle kanten op. Langs de kust zie je natuurlijk de fjorden (vooral de Prekestolen is een bezichting waard) en kun je de steden Bergen en Stavanger bekijken. Maar in het zuidelijke binnenland is ook veel te zien zoals bijvoorbeeld het natuurpark Jotunheimen of de Peer Gynt weg . Als je daar toch bent kun je direct een bezoek brengen aan Lillehammer waar je nog veel terug kunt zien van de olympische winterspelen die daar in 1994 werden gehouden. Als je zelf wilt skiën in Noorwegen dan is een bezoek aan het wintersport plaatsje Skeikampen (zie foto) misschien de moeite waard.
De beste manier om in Noorwegen (en dat geldt voor heel scandinavië) te overnachten is in een vakantiehuisje. Er zijn verschillende aanbieders van huisjes. De bekendste zijn: Info Scandic , Novasol , Dansommer en Dancenter .
Dit artikel verscheen 13 jaar geleden voor het eerst. De laatste
kleine aanpassingen
Kleine aanpassingen zijn onder andere het herstellen van taalfouten, kromme zinnen, feitelijke onjuistheden en verbroken hyperlinks.
zijn 6 weken geleden aangebracht.
Heb je een foutje gezien? Neem dan contact met ons op.
Mail de redactie