keyboard_arrow_up

Dalarna - Zweden

 29 februari 2012 2 min. leestijd
In het midden van Zweden ligt de provincie Dalarna , buiten Zweden vooral bekend om de houten paardjes van Nils Olssons. Bij de Zweden is Dalarna (en met name het gebied rond het Siljan meer) vooral bekend om de jaarlijkse Vasaloppet . Dit is een langlauf wedstrijd over 90 kilometer die jaarlijst op de eerste zondag van maart gehouden wordt en kwa omvang te vergelijken met de Elfstedentocht in Nederland. Wil je eens een bezoekje brengen aan Dalarna (kaart), zoek dan een stuga (M418) uit. Dit zijn vaak door particulieren beheerde huisjes voor vakantiegasten.

Webcam
Reizen van en naar Dalarna
Zweden is behoorlijk uitgestrekt, en hoewel Dalarna in het midden van zweden ligt is het vanwege de uitgestrektheid toch aan te raden om met de eigen auto naar Zweden te rijden. De rit naar Dalarna is echter ruim 1700 km en daarom niet in één dag te doen.
Dit is dan ook een mooie gelegenheid om de heenreis in drie etappes te doen. De eerste dag rij je van Nederland, door Duitsland naar Denemarken waar je via de Store Bælt-brug naar Kopenhagen gaat, waar je kunt overnacht in het Radisson SAS Royal Hotel .
De tweede dag ga je via de Öresund-brug naar Zweden en rij je via Jönköping en het pitoreske Gränna naar Motola aan het Vättern meer waar je slaapt in het First Statt Hotel . De derde dag rij je dan door naar Dalarna. Een reis van ongeveer drie honderd kilometer zodat je uitgerust en op tijd op je vakantiebestemming aankomt.
Voor de terugreis zou je kunnen overwegen om in twee dagen terug te reizen waarbij je zou kunnen overnachten in het Grand Hotel in Helsingborg.
18 jaar geleden verscheen de eerste versie van dit artikel en 12 jaar geleden is het artikel voor het laatst inhoudelijk aangepast. De laatste
kleine aanpassingen
Kleine aanpassingen zijn onder andere het herstellen van taalfouten, kromme zinnen, feitelijke onjuistheden en verbroken hyperlinks.
zijn 4 jaar geleden aangebracht.
Heb je een foutje gezien? Neem dan contact met ons op.
Mail de redactie