keyboard_arrow_up

Aschau - Oostenrijk

 17 oktober 2012 leestijd 1 minuten
In het oosten van Tirol ligt het bij Nederlandse wintersporters zeer populaire skigebied van de Kitzbuheler Alpen. In dit gebeid ligt ook het vakantiedorp Kirchberg dat in de wintermaanden overspoeld wordt met (voornamelijk) Nederlandse en Duitse toeristen.
Wil je wat meer rust dan kun je wat verder het Spertental in rijden naar het op 1014 meter gelegen dorpje Aschau. Hier vind je rust en een zeer gevarieerd berglandschap, charmante Tiroolse gastvrijheid en unieke culinaire hapjes zorgen ervoor dat zowel in de zomer als in de winter geen wens onvervuld blijft. Een familievakantie in een appartement heeft in Aschau net zoveel aantrekkingskracht als een "all-inklusiv" vakantie in een luxe-hotel.


Vanuit Aschau is het maar een klein stukje naar de liften van de Bergbahn Kitzbuehel AG die ja naar het zeer uitgebereide ski-gebied van Kitzbuehel brengen. Heb je daar geen genoeg aan, dan kun je met dezelfde kaart ook gebruik maken van het ski-gebied van Westendorf.
Dit artikel verscheen 15 jaar geleden voor het eerst, 11 jaar geleden is er een grote inhoudelijke update geweest en op 22 februari 2022 zijn er enkele
aanpassingen
Met aanpassingen worden met name het herstellen van hyperlinks, aanpassen van kromme zinnen, corrigeren van feitelijke onjuistheden of taalfouten bedoeld.
doorgevoerd.
Heb je een foutje gezien? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.