keyboard_arrow_up
Ontdek Drenthe
 16 januari 2013 leestijd 2 minuten
Voor een geweldige vakantie waarbij je er echt even tussenuit bent, hoef je echt niet naar het buitenland. Ook Nederland heeft plekjes waar je een prachtige vakantie kunt houden. De provincie Drenthe is bijvoorbeeld een prachtig stukje Nederland. Het is een gebied waar je niet vaak komt, maar dat zeker de moeite waard is.

Hof van Saksen

Statige Saksische boerderijen met rieten daken rond groene brinken in een prachtig landschap. Dat is Hof van Saksen. Uniek, en voorzien van alles wat u maar wenst. Van restaurants op culinair niveau tot een speelparadijs voor kinderen en van een Spa tot een royaal en luxe design zwembad. Voor jong en oud is er op elk moment van de dag iets te beleven of te genieten. Vele spannende avonturen en academies voor kinderen en gratis entree tot het Drents Museum maken uw verblijf tot een buitengewone beleving.

Rolde

Rolde is een dorpje in de gemeente Aa en Hunze en ligt op zo'n 3 kilometer van Hof van Saksen. In 2007 bestond het dorp 820 jaar. Rolde is oorspronkelijk een esdorp en kent verschillende brinken. In Rolde liggen twee hunebedden en het dorp heeft een oude korenmolen en prachtige kerk (De Rolder Kerk), die zichtbaar is vanaf Hof van Saksen.

Boomkroonpad

Bij het Drents Boomkroonpad is heel veel te beleven! Een spannende tocht door de worteltunnel. Als een eekhoorn door de toppen van de bomen. Spelen op De Bosweide of in Het Lorkenspeelbos, waar niets hoeft en veel mag. Samen op speurtocht door het woud of met De Bospaardentram langs de mooiste plekjes van de boswachterij. Het Boomkroonpad ligt in een zeer uitgestrekt natuurgebied met vele soorten bos, heidevelden en prachtige vennen. Het Boomkroonpad is tevens het startpunt van schitterende (bos)wandelingen door de boswachterij Gieten-Borger.

Plopsa Indoor

Plopsa Indoor Coevorden is 29 april 2010 officieel geopend onder toeziend oog van vele belangstellenden.
Het was even wachten op de vier limousines met de Studio 100 figuren Piet Piraat, Mega Mindy, Kabouter Plop en K3. Binnen hadden zich zo?n duizend genodigden verzameld om de officiële opening mee te maken. Die opening duurde niet al te lang, omdat de sprekers -Gert Verhulst, Steve Van den Kerkhof en Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar- het kort hielden. Een belangrijke rol vervulde Maaike van der Sluis uit Emmen. Zij mocht door een druk op de knop het doek laten verdwijnen voor Plopsa Indoor.
Voor K3-zangeres Josje Huisman was het een soort thuiswedstrijd. Toen ze veertien jaar was verhuisde het gezin van Steenwijkerwold naar Meppel. "Nu ik in Antwerpen woon, vind ik het nog steeds heerlijk om af en toe bij mijn ouders in Meppel te zijn?, zei ze. "Even lekker de chaos van de stad ontvluchten."
Dit artikel verscheen voor het eerst 8 jaar geleden.