keyboard_arrow_up

Ontdek Drenthe

 16 januari 2013 leestijd 2 minuten
Voor een geweldige vakantie waarbij je er echt even tussenuit bent, hoef je echt niet naar het buitenland. Ook Nederland heeft plekjes waar je een prachtige vakantie kunt houden. De provincie Drenthe is bijvoorbeeld een prachtig stukje Nederland. Het is een gebied waar je niet vaak komt, maar dat zeker de moeite waard is.
Landal Greenparks
Hoofdgebouw (foto: Landal Greenparks)

Hof van Saksen

Statige Saksische boerderijen met rieten daken rond groene brinken in een prachtig landschap. Dat is Hof van Saksen. Uniek, en voorzien van alles wat u maar wenst. Van restaurants op culinair niveau tot een speelparadijs voor kinderen en van een Spa tot een royaal en luxe design zwembad. Voor jong en oud is er op elk moment van de dag iets te beleven of te genieten. Vele spannende avonturen en academies voor kinderen en gratis entree tot het Drents Museum maken uw verblijf tot een buitengewone beleving.

Dagtripjes

 • Hunnebedden

  Rolde is een dorpje in de gemeente Aa en Hunze en ligt op zo'n 3 kilometer van Hof van Saksen. In 2007 bestond het dorp 820 jaar. Rolde is oorspronkelijk een esdorp en kent verschillende brinken. In Rolde liggen twee hunebedden en het dorp heeft een oude korenmolen en prachtige kerk (De Rolder Kerk), die zichtbaar is vanaf Hof van Saksen.
 • Boomkroonpad

  Bij het Drents Boomkroonpad is heel veel te beleven! Een spannende tocht door de worteltunnel. Als een eekhoorn door de toppen van de bomen. Spelen op De Bosweide of in Het Lorkenspeelbos, waar niets hoeft en veel mag. Samen op speurtocht door het woud of met De Bospaardentram langs de mooiste plekjes van de boswachterij. Het Boomkroonpad ligt in een zeer uitgestrekt natuurgebied met vele soorten bos, heidevelden en prachtige vennen. Het Boomkroonpad is tevens het startpunt van schitterende (bos)wandelingen door de boswachterij Gieten-Borger.
 • Kamp Westerbork

 • Radiosterrewacht

 • Nationaal Gevangenismuseum Veenhuizen

 • Museum De proefkolonie Frederiksoord

 • Klimbos

 • Plopsa Indoor Coevorden

Restaurant

Dit artikel verscheen 10 jaar geleden voor het eerst en op 8 augustus 2021 zijn er enkele
aanpassingen
Met aanpassingen worden met name het herstellen van hyperlinks, aanpassen van kromme zinnen, corrigeren van feitelijke onjuistheden of taalfouten bedoeld.
doorgevoerd.
Heb je een foutje gezien? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.