keyboard_arrow_up

Een weekendje Sauerland

 22 augustus 2012 1 min. leestijd
Vanaf het ogenblik dat u in het Sauerland de gemeente Bad Wünnenberg aandoet, bent u in de ban van dit wondermooie stukje Duitsland. Het Sauerland, ook wel de "groene long" van Duitsland genoemd, kent haast iedereen van haar uitgestrekte bossen. De Aalbach-Talsperre vormt daarin zonder meer één van de lieflijkste Duitse decors. Omringd door al dit moois ligt Bleiwäsche, een rustig dorpje ingebed in de mooie natuur. In dit dorpje is het hotel Waldwinkel een echte aanrader. Leker eten, drinken en natuurlijk slapen in een gemoedelijke atmosfeer en een adembenemend uitzicht.
Als je er dan toch bent is het Barfußpfad een echte belevenis, waar je met je blote voeten verschillende ondergronden kunt meemaken.
Een andere aanrader is een bezoek aan de Warsteiner brouwerij in het gelijknamige dorpje.
Wil je meer weten over het winnen van koper, dan is een bezoekje aan de kopermijnen van Kilianstollen zeker aan te bevelen.
Op weg naar Sauerland is een tussenstop het wonderschone Wüppertal zeker aan te raden. Deze parel midden in het Ruhrgebied staat bekend om haar 'Schwebebahn' die als plaatselijke tram functioneert en gedeeltelijk boven de rivier de Wüpper zweeft.
Na een bezoekje aan de Swebebahn kun je een hapje eten en drinken in het Wüppertaler Brauhaus, alwaar een model van de Schwebebahn boven de toog op en neer zweeft. Dit Brauhaus was voorheen één van de oudste openbare zwembaden van Duitsland.
17 jaar geleden verscheen de eerste versie van dit artikel en 12 jaar geleden is het artikel voor het laatst inhoudelijk aangepast. De laatste
kleine aanpassingen
Kleine aanpassingen zijn onder andere het herstellen van taalfouten, kromme zinnen, feitelijke onjuistheden en verbroken hyperlinks.
zijn 2 jaar geleden aangebracht.
Heb je een foutje gezien? Neem dan contact met ons op.
Mail de redactie